Bine ati venit pe blogul revistei - ORA DE ARHITECTURA

miercuri, 8 august 2012

Iaht ecologic pentru o croaziera de vis

O croazieră de vis, într-o atmosferă intimă, liniştită, departe de lumea dezlănţuită şi, în acelaşi timp, respectând natura şi principiile ecologice, ne este oferită de o celebră companie franceză de construcţii navale, împreună cu una din Monaco.

Cele două companii de construcţii navale şi-au dat mâinile şi au realizat un proiect comun constând într-un un iaht de dimensiuni enorme, dar în acelaşi timp apelând la soluţii ingenioase bazate pe principiile energiei „verzi”, mai exact pe lumina solară. Iahtul se încadrează în categoria construcţiilor mari, având o lungime de 58 de metri, respectiv o lăţime de 38 de metri. Ambarcaţiunea se bucură de o suprafaţă imensă, de 3.400 metri pătraţi. Cu toate acestea, pentru a le asigura pasagerilor intimitatea dorită şi liniştea mult vizată, iahtul are o capacitatea de doar 12 pasageri. Fiecare dintre ei sunt însă trataţi regeşte de către cei 20 de membri ai echipajului de la bord.
 



Eco-iaht


Ambarcaţiunea funcţionează după principiile energiei verzi. Construcţia economiseşte între 20% şi 30% din combustibil, respectiv între 40% - 50% din energia electrică. Hotelul plutitor este proiectat astfel încât pe o suprafaţă de 900 metri pătraţi sunt dispuse panouri solare, care produc zilnic o putere de 500 kW.

Cosntrucţia se bucură de tot confortul după care tinde orice turist dornic să petreacă câteva zile în compania selectă a unor prieteni. Funcţiunile create de constructori fac din această ambarcaţiunea una de lux. Iahtul este prevăzut cu trei punţi, o piscină de 25 metri pătraţi, dar şi cu spa, saună sau sală de masaj. Accesul pe ambarcaţiune se poate face şi pe calea aerului, aceasta fiind prevăzută cu un heliport.

Cei 12 pasageri au la dipoziţie pentru petrecerea timpului liber o alee pentru promenade, cu o lungime de 130 de metri, o cameră de audiţii muzicale, o sufragerie, o sală de cinema, punţi însorite, terase şi alte locuri de odihnă. Cele trei punţi comunică între ele cu ajutorul unor scări, dar construcţia este dotată şi cu un lift.

 

Ambarcaţiune de lux


Apartamentul proprietarului se bucură de un design interior special. Cu o suprafaţă de 200 metri pătraţi, apartamentul ocupă în întregime cea de-a treia punte. De pe terasa proprie, lungă de 25 de metri, panorama asupra mării este fantastică. Iahtul este proiectat sub formă de potcoavă şi este prevăzut cu un acoperiş mereu scăldat de razele soarelui.

Spaţiul de relaxare comun, aflat pe puntea inferioară, se bucură de o seamă de dotări, cum ar fi: spaţii de odihnă, un pian, un bar, locuri de servit masa şi altele. Sufrageria este în aşa fel amplasată încât permite vederea la mare.

Un alt sector îl reprezintă apartamentele pentru oaspeţi. Cele cinci încăperi sunt doate fiecare cu câte două paturi. Şi oaspeţii se pot bucura de mirifica vedere spre largul mării, terasele apartamentelor fiind amplasate pe puntea de mijloc. Tot la acest nivel a fost concepută şi o sală de lectură. Confortul a fost ridicat la cele mai înalte standarde, iar utilizarea luminii solare este un atuu pentru ecologiştii care promovează energia neconvenţională. Astfel, întregul design vine să confere pasagerilor o croazieră de vis.

Text: Cristina Pușcaș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu